Η κεντρική αγορά του Ηρακλείου βρίσκεται στην οδό 1866, που εκτείνεται από την πλατεία Μεντάνι προς την Κορνάρου. Το όνομα του δρόμου αναφέρεται σε μία από τις σημαντικότερες κρητικές επιδρομές για την ανατροπή του τουρκικού ζυγού. Το ίδιο ισχύει και για την παράλληλη οδό 1821 (στα δεξιά σας).

Η κεντρική αγορά Ηρακλείου είναι γεμάτη με καταστήματα που πωλούν αναμνηστικά, φθηνά ρούχα και παπούτσια, φρούτα και λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά, τυρί και κρέας, καθώς και μικρές καφετέριες και ταβέρνες.

Οι δρόμοι που κινούνται δεξιά προς τα αριστερά και δεξιά της αγοράς περιέχουν ακόμα περισσότερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ, μια τράπεζα και ένα κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Κοντά στην κορυφή της αγοράς, στην οδό Καρτερού, είναι οι ψαράδες με τους πάγκους τους γεμάτους ψάρι, φωνάζοντας τα προϊόντα τους.

Η κεντρική αγορά του Ηρακλείου ήταν όπου κάποτε οι κάτοικοι της πόλης πραγματοποιούσαν τις καθημερινές τους αγορές, αν και σήμερα οι αγορές του δρόμου στα προάστια έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό αυτό.

Η κεντρική αγορά παραμένει ένα ιδιαίτερο κομμάτι του Ηρακλείου, με τα καταστήματα που πιέζονται δίπλα στο άλλο, πάντα γεμάτα από ανθρώπους, πάντα απασχολημένοι και γοητευτικά «παλιομοδίτικα» σε σύγκριση με τους γειτονικούς εμπορικούς δρόμους με τα μοντέρνα καταστήματα τους και τα φανταχτερά παράθυρα.

η κεντρική αγορά ηρακλείου Η κεντρική αγορά, στην καρδιά της πόλης, είναι μια από τις περιοχές που κατοικούσαν συνεχώς για πολλούς αιώνες. Υπάρχουν υπολείμματα του παλιού Ηρακλείου που κρύβονται ανάμεσα στα καταστήματα ή ακόμα και μέσα στα καταστήματα, όπως η βενετσιάνικη καμάρα στο καφενείο Κουδουμάς ή η εκκλησία του 16ου αιώνα που περιβάλλεται από κτίρια και η μοναδική πρόσβαση σε αυτό μέσω του φούρνου του Τούλι.